Lomat on kärsitty ja tämä viikko on jo kärvistelty harmaan arjen parissa. Masa on kasvanut kuukaudessa...ööö...kuukauden verran niin henkisesti kuin fyysisestikin. Uudet opit on alkaneet tarttua välillä nopeastikin ja tästä olen ollut todella yllättynyt. Toki kokemusta koirien kasvattamisesta ennen Masaa ei ollut ja olenkin perustanut omat näkemykseni kuulopuheisiin. Masalla on heti alusta ollut sellainen arvioiva ja tutkiva katse ja silmissä on ollut sellainen ilme, että niiden takana tapahtuu oikeasti jotain.

Kahden kesämökkiviikon aikana Masan kokemusmaailma kasvoi paljon:
- Masa söi ekan sienensä (onneksi ilman trippiä),
- erilaisten kasvien makumaailma tuli opeteltua
- järsi paketillisen hyttyskarkoitekiekuroita (taisivat rouskua kivasti hampaissa),
oppi sen, että kun sanon voimakkaalla äänellä "Perrrrkele", on tullut sählättyä ja pahasti ja
- oppi poimimaan omat mustikkansa ja metsämansikkansa:

13927073.jpg13927074.jpg

Masa oppi myös tulemaan luokse pelkästä vihellyksestä ihan muutaman harjoittelukerran jälkeen - yllättävän nopea oppiminen mun mielestä ja tapahtui ilman herkkuja. Vaikka Masa on erittäin perso ruoalle ja herkuille, niin myös pelkästään oppimisen ilo ja siitä kehuminen näyttää riittävän vesselille. Hieno piirre.

Masa mökillä:
11823162_1124369547577987_69879062673169

Ja Masa kotona:
13923112.jpg

Eipä ole paljoa eroa toiminnassa, oli hän missä vaan. Hauskaa on toi Masan tyyli työntää kieli ulos nukkuessa:
13927072.jpg


Masa tykkää myös lämmöstä ihan selkeästi. Mustaturkkisen porokoiran hakeutuessa melkein aina varjoon, Masa etsii pihan lämpimimmän paikan, josta näkee laumansa:
13927075.jpg

Masa on selkeästi paimenkoirarotua, sillä lenkeillä on huomattu, että haluaa pitää lauman näkyvissään koko ajan. Eräällä lenkillä U otti toisen koiran, mää Masan ja nuorempi poika lähti pyörällä mukaan. Kun poika pyöräili pois näkyvistä, alkoi Masa vetää hihnassa ihan älyttömästi haluten saada pojan näkyviinsä. Kun poika näkyi, Masa rauhottui. Hetken päästä tilanne muuttuikin siten, että kun poika pyöräili rinnallamme ja meinasi taas ottaa vähän etumatkaa, niin Masapa halusi estää pojan karkaamisen menemällä pojan ja pyörän eteen. On se veijari :D

Tän viikon aikana on ollut havaittavissa Masan muuttumista sisäsiistiksi. Kolmena aamua neljästä lattiat ovat olleet puhtaat ja päivän mittaan paperit ei kastu kuten ennen eikä pökäleitäkään ilmaannu kuin harvoin. Johan tätä ollaan kaivattukin. Ensi viikolla pitäisi Masaa käyttää lekurissakin kun täytyy antaa vahvistusrokote kuukausi sitten annetulle ja samalla voisi hankkia matokuurinkin. Ja eilen tilasin Masalle kynsisakset, saa alkaa itse huolehtimaan kynsistään:
P-EX0003837-271_0.jpg

 

Tällaista tällä kertaa. Ensi kerralla jotain muuta.