Ajatellaanpas vähän. Mun peruskulutus on varmaankin n. 2300 kcal huitteilla. Siihen patikkaretken tai salikeikan tai minkä tahansa vähänkään kuormittavamman toiminnan kulutus lisäksi: 1200kcal. Tähän lisätään toiminnallisen aktiviteetin ulkopuolinen aktiviteetti n. 300-400kcal. Näin päästään niinkin suloiseen lukemaan kuin n. 3800-3900kcal, joka on melkoinen määrä ruokaa, esim. 5kpl äitien tekemiä 300g pizzoja tekee jotakuinkin tuon verran kaloreita. Joka tapauksessa aikamoinen annos, jonka jauhamiseen saa varautua leukaperät kipeänä jo etukäteen.

Retkisapuskoissa on useimmiten kaloreita n. 300-400kcal/annos, joskus - jos tuuri käy - niin enemmänkin. Tällaisia pussukoita saisi syödä päivän mittaan 10kpl, että toimintasankari pysyisi toimintakunnossa, ellei tämä meidän action hero satu olemaan laihiksella, jolloin tuosta määrästä voi vähentää pari pussukkaa. Joka tapauksessa, pussien hinnat on keskimäärin 8-9 euron huitteilla, jolloin päivän sapuskoiden hinnaksi muodostuu niinkin vaatimaton summa kuin 90e; viikon reissu pussiruoalla, niin lompakko sekä työllistyvä retkiruokatehdas kiittävät, unohtamatta retkikeittimen polttoainetta valmistavaa tehdasta. Onhan toi 10krt/pv sapuskanlämmitys melkoinen urakka, eihän siinä ehdi päivän mittaan muuta tekemäänkään.

Osan sapuskoista voi korvata bullet meal -tyyppisillä ruokapatukoilla, joissa on energiaa jossain 400kcal kieppeillä ja hinnaltaan puolet pussiruoan hinnasta eikä tartte koko ajan olla virittelemässä keitintä käyttökuntoon. Näin päivän ruokien hinta on enää 70e, jolla silläkin syö jo ravintolassa alku-. pää- ja jälkiruoat ja hintaan mahtuu vielä ruokajuomatkin. Mukaan voi ottaa myös suklaapatukoita, joiden energiasisältö on jossain 250kcal/50g kieppeillä ja taas saa vähän lisää vaihtelua ruokavalioon. Maapähkinöiden ravintoarvo on jossain 550kcal/100g hujakoilla ja niitä tulee syötyä ihan huomaamatta, joten ne on oiva lisä reppuun. Eli tossa sapuskoinnissa on kyllä pohtimista ihan riittävästi, jotta pääsee järkevään hintamaailmaan suhteessa kannettavan ruoan määrään.

No joo, onhan niitä energiapitoisempiakin retkiruokia tai kahden ihmisen pakkauksia, jolloin selviää noin kolmella 10e pussilla päivässä, tai kahdella, jos syö muutakin kuten voi olettaa, mutta pääsinpähän heiluttelemaan käsiä ja leikkimään fiksua :D Mutta joka tapauksessa sapuskointi on iso osa reissaamista ja ruokaan voi laskea kilon päivää kohti eli 7pv reissun reppupainosta 7kg muodostuu jo pelkästä ruoasta. Siihen lisäksi vesi: 1-3kg ja loput varusteet, vaatteet yms. On siinä kantamista. Kahden päivän vedet voi nyt vielä viedä mukanaan, mutta sen jälkeen täytyy juomat noukkia jostain.

Nyt kun reppu on tilattu, niin seuraavaksi vuorossa oli hankkia tarpeelliset lisävarusteet. Koska tulossa on perinteinen, sen ihmeemmin osastoimaton kantoväline, niin on tarve saada pikkutilpehööri järkättyä jotenkin järkevästi. Kun joutoaikaa kerta oli, niin marssin rohkeasti yhteen nettikauppaan ja klikkailin ostoskoriin kaiken, joka vähänkään saattoi viitata osastointiin tai järkevään tavaran lajitteluun. Lopputulos oli kolme erilaista repun mollepaneeliin kiinnittyvää pussukkaa ja hintaa tuli 65e sisältäen toimituskulut. Näin ollen repun hinnaksi muodostuu 155e, joka nähdäkseni on halvempi kuin 189e tai 229e, jonka toiset haaveilemani reput olisivat maksaneet mutta joissa olisi ollut verraten hyvä osastointi pikkutavaralle. (Ja toisaalta, nyt tän tilaamani repun myötä mää saan 20 litraa enemmän kantotilavuutta verrattuna noihin kahteen.)

Sellaista tällä kertaa. U & al. saapui reissultaan juuri äsken ja nyt alan keskittymään päivän seuraavana koitokseen eli mustaleimalla höystettyjen jauhelihapihvien tekoon.