Viikko sitten sanoin muksuille reeneissä, että jatkossa reeneihin pitää olla vähintään 8 ilmoittautunutta, että reenit pidetään. Eilen 2,5h ennen reenejä ilmoittautuneita oli vain 6, joten lähetin vanhemmille spostia, ettei illan reenejä pidetä ja menin ottamaan tirsat viikonlopun alkamisen kunniaksi. Herättyäni katsoin mielenkiinnosta osallistujalistaa, jonka saldo näytti 9. Lähinnä nyt oli tarkoitus antaa pojille oppitunti ja herättää pojat siihen, että heidän täytyy ihan itse ja ajallaan huolehtia siitä, että tehdään jotain suunniteltua eikä vain odoteta, että heidän eteensä tehdään kaikki pyyteettömästi sekä siihen, että jos jokin toiminta on saanut jollain taholla aikaiseksi jonkun päätöksen, niin sen päätöksen jälkeinen oma toiminta ei enää vaikuta asiaan vaan päätös on ja pysyy.

Jåå... Tarppi ja risukeitin lähtenee tilaukseen viikonlopun aikana. Riippumatto odottakoon vielä hetken. Aloin viikon mittaan påhtia mun makuupussia ja sen ominaisuuksia. Muuten ihan jees paketti, mutta ongelmana on viileys kylminä kesäöinä. Edellinen toukkakäärö oli hyvä ja kesti aikansa kunnes vetskari hajosi. Oli joku parin kympin pussukka Jyskistä, joten vetskaria ei kantsinut korjata vaan oli edukkaampaa hankkia uusi. Uuden kanssa iskinkin sitten lapioni kakkaan, linkaisin kakan ilmaan, kakka iski tuulettimeen ja lopputulos mitä sitten lukija voikin mielikuvissaan päätellä.

Olen tuskaisesti etsinyt nyt uutta tilalle ja aiemmin illalla oli vielä neljä vaihtoehtoa, mutta yksi tipahti pois muutaman ikävän luonnehdinnan jälkeen. Jäljelle jääneistä kolmesta yksi on oikea talvipussi ja kaksi muuta kolmen vuodenajan pusseja hintahaarukan ollessa 70-180e. Halvin 70e pussi kestää pakkasta käyttäjäkokemusten myötä kevyesti ainakin -10 asteeseen asti, 140e pussukka saman verran ja kalleimmassa on comfort-lämpötila -20 ja extreme -30 eli jo vähän turhan lämmin kesäkäyttöön. Halvin on kehuttu kopiotuote, jonka kestävyydestä ei taida kellään olla pidemmän ajan kokemuksia, keskihintainen on oikeasti laatutuote, joka on suosittu niin eränkävijöiden kuin armeijaihmisten parissa ja kallein on taas kopiotuote. Olen tässä vähän ikäänkuin noiden kahden halvimman kannalla jo pelkän monikäyttöisyyden takia, kun toi kallein on oikeasti kuuma kesällä. Tokihan täytyy pitää mielessä se, että Suomen olosuhteissa äärilämpötilat vuodenaikojen välillä on todella suuret eikä yhdellä pussilla pärjää läpi vuoden vaan kesällä täytyy olla vähän kevyempi varustus. Keskihintainen ei ole puhdas makuupussi sanan varsinaisessa merkityksessä vaan se on mahdollista yhdistää saman valmistajan laavukangasvaatteeseen (jota en kuitenkaan ole hankkimassa, sillä laavuvaatteen hinnalla saan toisen laavuvaatteen, risukeittimen sekä kaikkea muuta fantsua), jolloin säänkestävyys ja lämpötilansieto nousevat äärilukemiin mutta toimii itsekseenkin hyvänä makuupussina. Olen vähin erin kallistumassa ton keskihintaisen hankinnan suuntaan, mutta tilanne on taas perinteinen eli varastosaldo lähestyy nollaa uhkaavasti ja tällä hetkellä jäljellä on enää 8 kappaletta. Johtanee siihen, että hankin ton edukkaimman vaihtoehdon jossain vaiheessa.

Kotigrilliin sain työmaalta pätkän ilmanvaihtokanavaa, jolla teen testin grillisysteemistä, jossa palamisprosessi tapahtuu kahteen kertaan eli vähän samoin kuin eräissä risukeittimissä. Primäärisen eli puun palamistapahtuman seurauksena tulee savukaasua, joka sytytetään toiseen kertaan piipun yläpäässä tietynlaisen ilmankiertojärjestelyn seurauksena ja tällöin palamisprosessi on tehokkaampi ja puhtaampi kuin normaalisti ja vieläkin vähemmällä puumäärällä kuin aiemmin mainitsemassani "rakettigrillissä". Saas nähdä, jaksaako kotipellepelotonwannabe finistellä systeemin loppuun asti.

Simmottis. Vanhemmalla muksulla oli eilen synttärit ja hänestä tuli virallisesti teini. Lauantaina on sukusynttärit ja paikan päälle on saapumassa 15-17 vierasta. Mulla on tunne, että alkumuodollisuuksien jälkeen vetäydyn omaan rauhaan jonnekin kauas pois metelistä ja sekamelskasta. Vieraat ovat kaikki aikuisia, mutta liika on liikaa ja viimeaikaisten kiireiden myötä mää nyt vaan haluan omaa rauhaa. Tällä hetkellä on fiilis, että vetäydyn korrektin ajan kuluttua jonnekin syrjälle omaan rauhaani ja annan vieraiden juhlia.

Se näistä tällä kertaa...jospa nyt vaikka vähän kahvia...

PS. Olkaa varovaisia intonaation kanssa. Lause: "Olipas kaapissa ruokaa." voidaan helposti intonoida myöskin tyyliin: "Oli paskaa kissaruokaa."