Lenssu. Yskä vaivannut jo vasta kolme kuukautta eri muodoissaan ja viime vkl oli jo fiilis, että tauti on voitettu. Tuli tiistai-aamu ja kurkku ihan tukossa. Loppuviikkoa kohden olo taas parani, kunnes pe-aamusta asti oli oudon vetelä ja saamaton olo ja puolen päivän jälkeen alkoi keuhkoputkissa poltella ja tuli kuumeinen olo. Sain taisteltua firman palaverin läpi ja kun pääsin kotiin, niin menin samantien petiin. Uinailin jotain 1,5h ja olo oli taas oudon kevyt ja hyvä, melkein terve fiilis, mitä nyt nenä meinasi olla vähän tukossa. Tänä aamuna nenä ihan tukossa, mutta ylläripylläri, keuhkoputkissa ei mitään merkkiä eilisestä tulehdustilasta eikä yskänpuuskatkaan ole kuin ihan satunnaisia, pieniä yskähdyksiä. Nenä on vain tukossa ja lihaksissa sekä nivelissä perinteinen lenssusärkyily ja veto on poissa, kuumetta ei kuitenkaan ole. Jospa tää cacca olisi tän jälkeen kärsitty, alkaa jo kyllästyttää kun ei oikein ole ollut puhtia mihinkään.

Vaihdeltiin eilen tulevan valkkukaverin kanssa sposteja. Oikeastaan asiassa ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin se, että vaikka henkilöstömuutos on tullut seurajohdon kautta, niin tää kaveri kysyi vielä erikseen mun mielipiteen siitä, että jos hän tulisi mukaan toimintaan. Ihan korrekti tapa toimia ja kun mietin asiaa tarkemmin eilen illalla, niin onhan se selvää, että mikäli toinen osapuoli kokee tulleensa kohdelluksi kaltoin, niin eihän mikään homma oikein toimi. Mulla ei ole mitään tätä tyyppiä vastaan, olen vain iloinen, että saan mukaan oikeaa lajitietoutta ja erilaista näkemystä harjoitteluun.

Seuran eri joukkueille on lähetetty ennakoiva kysely ensi kauden jatkosuunnitelmista ja motivaatiosta ja tän kaavakkeen perusteella seura funtsii eri tasoisten joukkueiden perustamista. Kaavake oli hyvin yksinkertainen: 1) jatkaa ensi kaudella/ei jatka, 2) harjoittelumotivaatio: reenit 4-5 krt/vk, 2-3 krt/vk ja 1-2 krt/vk ja 3) risu & ruusut. Itseäni kiinnostaa toi kakkoskohta, sillä se on todennäköisesti vedenjakaja koko ensi kauden suunnitelmissa. Todennäköisesti mun pojan poppoosta ja vuotta nuoremmista yhdistetään yksi tosi motivoitunut porukka, mikäli vain saadaan riittävästi pelaajia ja homma nousee aivan eri vakavuusasteelle. Hankaluutena on se, että kun nyt meidän joukkueesta n. puolet koostuu lätkänpelaajista, niin kuinka he malttavat tai jaksavat pysyä mukana, mikäli reenimäärä kasvaa. Tosin, kaavakkeessa annettiin ensi kaudelle mahdollisuus muiden lajien harrastajille vähentää salibandyreenimäärää valkun ja pelaajan välisellä sopimuksella mutta muiden lajien harrastaminen heijastuu väkisin myös meidän pelipäiville ja se on huono juttu. Nooh, katsotaan nyt, mitä vastauksia tulee ja miettii sen jälkeen asioita pidemmälle.

Meiltä on nyt lopettanut kolme poikaa, keskitalvella yksi, joka taisi vetää herneen nenäänsä siitä, että kerhopelaaminen muuttuikin vakavaksi, toinen lopetti kolmisen viikkoa sitten motivaatiopulan takia (ei ollut reeneissä mun aikana kuin vissiin yhteensä kolme kertaa) ja nyt eilen tuli viesti jojolta, ettei joukkueen heikoin poika jatka enää tällä kaudella. Mulla ei ollut mitään tätäkään poikaa vastaan ja vaikka olikin joukkueen heikoin pelaaja, niin oli kehittynyt huimasti ja tarjosin hänelle talvella jopa lisäharjoittelumahdollisuutta. Itse asiassa, mulla ei ollut mitään negatiivista yhtäkään lopettanutta poikaa kohtaan, he vain tekivät omat johtopäätöksensä.

Oman pojan seuranvaihtopäätös tuntuu voimistuneen. Sanoin aamulla, että vastataan nyt kuitenkin kyselyyn, mitään siinä ei menetä. Totesin myös, että mielipide voi muuttua kesään mennessä vielä montakin kertaa eikä siinä mitään pahaa ole, on pojalle kuitenkin iso asia. Katsotaan nyt, mikä tilanne on kesän jälkeen.

Mää olen pari tuntia kerännyt voimia ja inspiraatiota kauppareissulle. Mennyt ihan kahvinjuonniksi ja kirjoitteluksi sekin aika, vaikka kahvi maistuu ihan puulta. Meinasin kokeilla jerkyn eli raakakuivatun lihan valmistamista, täytyy nyt etsiä joku marinadiresepti, jota kokeilla. Lohikeittokalan ylijäämän voisi graavata, tulisipahan sekin kokeiltua ekaa kertaa. Nyt se kahvi!