Juteltiin viikonloppuna U:n kanssa pojan seuranvaihdosta ja mitä se meiltä edellyttäisi. Jompikumpi joutuisi aina venttaamaan pojan reenien loppumista myöhään iltaan, sillä reenit on verraten myöhään, ainakin olleet tänä vuonna. Pahimmassa tapauksessa jouduttaisiin vielä viemään poika reeneihin, joka tekisi meille kummallekin 300km lisäkilsaa viikkoa kohti, eikä sekään kuulosta oikein houkuttelevalta, sillä me molemmat ajamme 500km/viikko työmatkaa. Toisekseen, jos poika vaihtaa isompaan seuraan, niin mitkä ovat hänen mahdollisuutensa päästä ns. esille ja pelaamaan porukan parempaan kokoonpanoon, sitä ei voi sanoa kokeilematta. Riski on kuitenkin siinä, että jos syystä tai toisesta jämähtää heikompaan kokoonpanoon, niin sieltä ei välttämättä pääse eteenpäin, vaikka edellytyksiä olisi. Meinattiin ehdottaa pojalle, että miettisi vielä ensi kauden asiaa, sillä tiedä mitä hauskaa ensi kausi tuo tullessaan, kuten esim. "värväyksen". Tästä kohta lisää.

Juttelin tänään aiemmin asiasta pojan kanssa ja onko itse miettinyt asiaa. Arvasin kyllä ja poikakin sen sanoi, että aivotyö on ollut koko ajan käynnissä eikä junamatka kolme kertaa viikossa oikein houkuttele. Poika ei myöskään ollut ajatusta vastaan, että jatkaisi ensi kauden vielä tässä porukassa, sillä nyt kun joukkue toivottavasti alkaa menestyä, niin myös esille pääseminen helpottuu turnauspelien yhteydessä, sillä isommat seurat seuraavat kiinnostuneena muiden joukkueiden pelaajia.

Värväys. Kuten sanottu, niin isommat seurat haalivat itselleen potentiaalista pelaajamateriaalia parhaansa mukaan jo junnuista. Ja nyt tullaan siihen klausuuliin säännöissä, joka sallii seurojen haalia itselleen tunteettomasti toisten seurojen junnuja: jos pelaaja on pelannut edelliskauden aikana D-junioreissa, niin hän voi vaihtaa seuraa tuosta noin vain ilman sen suurempia seuraamuksia tai maksuja ja mikäli seuranvaihto tapahtuu kesäkuun aikana, niin liiton käsittelymaksukin on vain 15e. Myöhemmällä iällä kuvioihin tulee mukaan myös ns. kasvattajaseuramaksu, joka on korvaus seuralle siitä, että pelaaja vaihtaa kirjansa toiseen seuraan ja maksun suuruus muuttuu luonnollisesti pelaajan ikäryhmän mukaan.

Viime viikon valkkupalaverissa oli asiasta puhetta ja junnupäällikkö epäili, että meidän porukan valkut alkaa saamaan puheluita poikiin liittyen ensi kauden aikana juurikin edellä mainittuun pohjautuen. Katsotaan nyt, kuinka käy. Mutta jos pelit jatkuvat samaan tahtiin ensi kaudella kuin nyt, niin ihmettelen, mikäli useampi poika ei herätä kiinnostusta.

Mutta nyt täältä tähän ja näihin tunnelmiin.