Puuh...töissä kiire...

Reppu/rinkka. On tilattu. Eilen huomasin, että aiemmin missaamani iso reppu tai pieni rinkka, miten vain, on reinkartoitunut toimittajan varastoon oikein kaksin kappalein. Illalla en ehtinyt tekemään asialle mitään, mutta tänään aamulla katsoessani varastosaldo oli ruhtinaalliset 1. Koko päivän seurasin tilannetta mutten ehtinyt tekemään asialle mitään ja päätin, että kotiinpäästyäni tilaan sen - mikäli siis on enää jäljellä. Rankka viikko vaati kuitenkin veronsa ja nukahdin samantien pariksi tunniksi, sen jälkeen hätsynpikaa kauppaan ja kebab-paikan kautta kotiin jännäämään tilannetta. Läppäri aukesi samalla kebab-rasian kanssa ja eikun oikea sivu esiin ja heti klikkaamaan reppu mulle, siis MULLE!! Hintakin oli edelleen 89,99e. Klikkailin muutaman pientuotteen pikaisesti mukaan, että saan satkun täyteen ja ilmaisen toimituksen romuille, muutenhan olisin joutunut maksamaan repusta vielä 4e toimituskulut :D

Kapsäkki on siis tuollainen:

DUTCH-MOLLE-RUCKSACK-110LITRE.jpg

Kuvassa on 90+20 litrainen versio ja aivan pränikkä, mun malli on 50+20 litrainen eli hitusen pienempi mutta muuten samanlainen ja käytetty eli jollain muotoa kulahtanut värimaailma. Reppuosa on kuorman mukaan säädettävä ja maksimissaan 50 litraa, sivutaskut on 10 litraa/kpl ja irroitettavissa tarpeen mukaan. Samalla tilaukseen tuli mm. pari erilaista pussukkaa sisällön järkkäilyä varten, joten toi paletti alkaa olla kondiksessa.

Katselin jonkun aikaa paria 37-litraista laatureppua mutta niiden kanssa olisi tullut ongelmaksi makuupussin kantaminen. Pussi olisi pitänyt kiinnittää repun alapuolelle ja repun painojakauma olisi ollut hanurista. Varteenotettavimpina vaihtoehtoina oli ne kalleimmat vaihtoehdot eli 189e ja 229, joiden kesken tilanne oli 60-50 kalliimman hyväksi mutta onneksi löytyi toi, jonka tilasin, säästin aika mukavan summan ja hintaeron voin törsätä vaikka tarppiin, joiden varastosaldo kutistuu sekin uhkaavasti. Fak sentäs...aina pitäisi tehdä kaikki heti, ainakin tilaukset ja törsääminen, eikä odottaa päivää parempaa tjms.

Olen intternjetiä selaillessani tutustunut vähän laajemmin rinkkavalikoimiin etenkin armeijaylijäämien saralla ja kerran silmiini osui 130-litrainen rinkka, jonka luulin olevan jo verraten iso. Olin väärässä. Tänään löysin erään brittiläisen ylijäämäputiikin sivuilta 150-litraisen rinkan, jonka tilavuutta voi kasvattaa vielä 180-litraan. Alkaa olla jo aika huikea määrä tavaraa puhumattakaan täyteen lastatun rinkan painosta. Voi peruspitkänmatkanvaeltajan 30kg rinkkoineen taakka olla aika vähäistä 180-litraisen repun painoon nähden, josta jonkinlainen osa muodostuu kaiken lisäksi tukevarunkoisista erinäisiin tarkoituksiin tehdyistä laitteista aina ammuksiin yms. En uskalla edes ajatella moisen pakkauksen lähtöpainoa :D

Tässä vuosien mittaan on tullut tutuksi myös internetin hintamaailmakin. Olikohan joskus vuonna 2001 kun ekan kerran tilasin jotain ulkomailta ja silloin hintataso oli aivan muuta kuin Suomessa ja ulkomailta tilaaminen kannatti. Nyt hintataso on ajan saatossa noussut ulkomaillakin eikä ihan perustuotteen tilaaminen ole enää järkevää mukaanlukien se, että tulli on herännyt toimintaan ja tehnyt tavaroiden edullisuudesta utopiaa ja toisaalta se, että internet on tasa-arvoistanut tuotteiden hinnoittelua eikä kukaan pääse kikkailemaan edullisemmilla hinnoilla. Aikanaan tilasin tavaroita jenkeistä ja briteistä muitta mutkitta säästäen tuotteiden hinnoissa merkittäviä summia mutta nykyään ulkomaisten maiden etu on lähinnä valikoiman laajuus Suomeen verrattuna. Ulkomailta tilaaminen on edelleenkin vaihtoehto, mutta silloin tuotteen pitää olla oikeasti sellainen, ettei sen tilaaminen Suomesta ole mahdollista. Em. koskee tietysti tuotteita, joista itse olen kiinnostunut mutta olen antanut kertoa itselleni, että esim. joidenkin urheiluvaatteiden tai -tuotteiden tilaaminen esim. briteistä on edukasta.

Tuli mieleen episodi tullin kanssa n. vuonna 2010 kun olin tilannut kaksi keittiöveistä Ameriikasta asti - olivat nimittäin oikeasti edukkaita suomalaiseen hinnoitteluun nähden ja tilaaminen kannatti kun kaiken lisäksi silloisen kampanjan mukaisesti kummankin veitsen mukana sai vapaasti valitun tilaajalahjan hinnaltaa useamman kymmenen dollaria kappaleelta. Menin tulliin ja vuorollani sain pakettini avattavaksi tullineidin valvovan silmän alla. Neiti kysyi, että "Auton osiakos vai kalastusvehkeitä sitä on tulossa?" Vastasin: "Eikun keittiöveitsiä." Tytön pasmat meni aivan sekaisin ja kun hän ei saanut sanaa suustaan, jatkoin: "Kannatti oikeasti tilata ulkomailta, sillä tulleineen ja veroineen ostos kannatti." Tyttö sai taas itsensä kartalle ja totesi, että joskus vielä näinkin käy. Avattiin paketti, tutkittiin yhdessä, että kaikki oli lähetyslistan mukaisesti mukana ja pääsin matkaan. Oli muuten oikeasti laatuveitsiä, niillä sai leikattua raa'asta perunasta alle millin siivuja.

Poikien säbä. Uusi valkkukaveri tuli eilen reeneihin ja annoin hänen vetää illan reenit, sillä en työkiireistä johtuen ollut juuri ollenkaan ehtinyt paneutumaan poikien harkkoihin. Oli ihan hyvät reenit vaikka piti laittaa pojat kerran seinäkyykkyyn kun meno meni vallattoman puolelle. Valkkukaveri alkaa olla mukana pari kertaa viikossa ja nyt aletaan suuntaamaan ajatukset huhtikuun puolen välin finaalitapahtumaan, jossa meidän vastustajat länsirannikolta on vihdoin saatu selville. Tapahtuman tarkka paikka ja aika on vielä epäselvät. Kai nekin ratkeaa ennen otteluita.

Nyt viettämään äijäiltaa hurtan kanssa, sillä U & al. lähti yöksi serkkujen luokse.