Eipähän tullut testailtua grillin röörisysteemiä, vaan tyydyin korottamaan hormia kahdella tiilivarvilla. Luonnollisesti veto parani entisestään ja nyt puut paloi kunnon huminalla vaikka alapään ilmareiän edessä olikin tiili rajoittamassa ilmansaantia. Nyt tietysti joku saattaa ihmetellä, mistä nimitys "rocket stove" tai "rakettiliesi" tulee. Ehkäpä alla oleva kuva selventää asiaa hieman :D

3.jpg

Paletin päällä olevat neljä tulitiilen palasta ovat tuossa vain ihan kikkailun vuoksi, sillä halusin testata, millainen suuaukko on optimi tälle paketille. Normaali puolen kiven hormi on kooltaan 130mm x 130mm ja nyt noiden tulitiilien keskellä oleva aukko on noin 100mm x 100mm, jolloin veto oli tällä paketilla optimi. Jos aukkoa pienensi, niin savua alkoi tulla tiilien saumoista (pakettihan on vain nippu päällekkäin ladottuja tiiliä ilman laastia) ja vastaavasti aukon suurentaminen ei sinänsä tarjonnut mitään muuta kuin isomman hormin aukon, josta liekit tulivat ulos isommalta alueelta. Vieressä seistessä korviin kantautui melkoinen humina puiden palaessa.

Klapit heitetään pesään joko alakautta arinan päälle, jolloin saadaan vähän maltillisempi palamisreaktio tai sitten ne tiputetaan suoraan hormiin, jolloin palaminen on kiivaampaa eli puunkäytön taloudellisuuden kannalta puut kannattaisi lisätä arinan päälle. Puolen kiven hormikoolla paras klapikoko on suurinpiirtein puoli ranteenpaksuutta yläkautta lisättynä, joskin paksummatkin pöllit palavat varsin iloisesti. Alakautta lisättynä paras puukoko on noin pari peukalonpaksuutta mutta silloin tulta pitää vahtia koko ajan ja työnnellä palikoita koko ajan sisäänpäin palamisen tahdissa.

Katselin taas miesten Z-kaupan valikoimaa ja vinkkasin U:lle, joka on punaisen värin ystävä, että reppuvalikoimaan on tullut myös punaisia reppuja. Hän pohti eilisen ja päätyi lopputulokseen, ettei tarvitse uutta reppua. Kysäisin kiusallani tänään uudelleen ja vastaus oli, että tilaa vaan. Ok, eikun putiikin nettisivuille ja tilaamaan reppu, joskaan tilauksen sisältö ei jäänyt pelkkään reppuun :P

Nyt illanviettoon kun kaikki ovat saaneet käristettyä vaahtokarkkinsa tulessa ja voin rauhoittua paikalleni. Huomisen ohjelma on tarpin narujen leikkaaminen ja sitominen.