Masa on teini. Hänellä on selkeästi havaittavissa omien mielipiteiden muodostusta sekä protestointia. Kesällä uskalsin pitää Masaa vapaana pihamaalla tallustellessa mutta alkusyksystä se käytäntö oli pakko lopettaa, sillä Masa ei tullut enää kutsusta luokse, vaan päätti jatkaa pihamaan hajujen tutkimista. Luoksetuloon piti käyttää herkkupaloja, jolloin tuo ruoalle perso teini tuli salamana jalkojen juureen ja teki täsmälleen mitä piti hirveällä innolla,. Hihnassa kulkiessa poju toimii kuin unelma, ohjautuu kuiskauksesta ja tekee täsmälleen sen, minkä käsken. Jos Masa alkaa haukkumaan sisällä ja komennan "Hiljaa!", niin Masa katsoo silmiin oikein uhmakkaasti ja haukahtaa takaisin: "Enpäs ole!" Mitä olen ihmisten juttuja lukenut teinikoirista, niin Masa on varsin tasapainoinen ja kiltti pakkaus niihin verrattuna, hyvä niin. Jospa tuo vähäinenkin teiniuhma häviäisi tuurilla kuukauden tai parin aikana.

Masa tietää myös tehneensä väärin. Joskus hän levittää ja raatelee pahvinpaloja ympäri taloa ja kun niistä alkaa puhumaan tai torumaan, niin Masa istuu vähän matkan päässä ja katsoo silmiin anteeksipyytäen. Kun siivouksen jälkeen totean "Kaikki ok" ja hymyilen, niin Masa tulee onnellisena taas luokse häntä heiluen. Joskus tuo nelijalkainen epeli oikein katsoo mua kohti pahvilaatikolle mennessään ja ottaa pahvinpalan uhmakkaasti, laittaa tosin kiellon jälkeen pahvinpalan kiltisti takaisin laatikkoon. Mutta toiminnassa on selkeätä teiniuhmaa, vaikka hyvin kuuliainen vesseli onkin.

Masa kaipaa myös läheisyyttä, joskus vähän liikaakin. Kun istun sohvalla läppäri sylissä, niin Masa saattaa hypätä sohvalle käyttäen läppäriä väliaskelmana. Jos Masa on jo sohvalla, niin aina pitää jonkun kohdan koskettaa mun jalkaa, yleensä se on pää tai toinen takajalka. Kun otan sohvalla päikkärit, niin Masa tulee nukkumaan mun jalkojen päälle. Siinä me kaksi äijää sitten tuhistaan ja kuorsataan nauttien toistemme seurasta. Öisin Masa tulee myös nukkumaan jalkojen päälle. Alkuun Masa nukkui omalla patjallaan sängyn vieressä, mutta jossain vaiheessa päättikin sitten, että isännän jalkojen päällä nukkuminen on kivaa myös öisin. Masa haluaa myös olla mukana kaikessa toiminnassa. EI päästä mua silmistään kovinkaan herkästi ja tulee aina sinne, minne määkin menen. Jos puuhastelen jotain polvillani tai kyykyssä, niin mun korvan vieressä on aina työnjohtajan kuono katsomassa mitä teen ja varmistamassa mun työn laatua. Mutta Masalla on selkeästi periaate, että missä isäntä, siellä Masa.

Paljonhan Masasta olisi kirjoiteltavaa, mutta jätän niitä toisillekin kerroille.