Junnupäällikkö soitteli äsken ja puhuttiin, että julkistetaan ensi kauden valmentajakokoonpano piakkoin. Saadaanpahan sekin pois päiväjärjestyksestä ja poistetaan mahdollisilta nykyisiltä ja tulevilta spekuloinneilta pohja.

Mutta se siitä ja nyt päivän pääasiaan: ruokaan. Eilinen meni täysin kokkailun merkeissä. Lohikeitosta tuli hyvää ja lohikimpaleesta jäi vielä reilu palanen, joista tein kolme medaljonkia ja isohko pyrstöpala pääsi jääkaapin perälle graavautumaan. Ostin samalla naudan ulkofilettä kilon kimpaleen, josta puolet siivutin pienen pakastamisen jälkeen jerkyksi. Englanninkielisten nettiohjeiden perusteella viipalointi tehdään syiden poikkisuuntaan kun taas suomenkielisten ohjeiden perusteella syiden suuntaisesti. Englanninkielisissä ohjeissa mainitaan myös erilaiset viistot siivutukset, joten koska mulla oli kyseessä testikokkaus, niin viipaloin n. 45 asteen kulmassa lihassyihin nähden. Siitä voi sitten säätää leikkuukulmaa lopputuloksen miellyttävyyden mukaan.

Eniten jänskättää marinadin onnistuminen. Tein marinadin yhden suomalaisen ohjeen mukaan soveltaen, joten sitäkin voi sitten säätää suuntaan tai toiseen makuelämysten mukaan. Tai sitten keksin täysin oman reseptin, joka tulee olemaan todennäköisin vaihtoehto.

Toinen naudan puolikas kuutioitui ja pääsi muhimaan pataan neljäksi tunniksi, tosin ilman sipulia tällä kertaa kun joku huonomuistinen unohti ostaa sitä kaupasta. Koska eilinen meni täysin kokeellisen keittiön merkeissä, niin normaalien ainesosien lisäksi lorauttelin naudan liemeen myös samoja aineita mitä jerkymarinadiinkin. Tuoksu oli ainakin verraten vekkuli, katsotaan tänään vastaako maku tuoksua.

Seuraava vaihe on ottaa lihasiivut pois marinadista, kuivata ylimääräinen marinadi pois ja laittaa siivut uuniin roikkumaan joksikin tunniksi. Vähän sellainen epämääräinen fiilis lopputuloksen suhteen, mutta voin ainakin sanoa kokeilleeni. Ja vaikka homma epäonnistuisikin, niin pitää yrittää kuitenkin vielä toisen kerran. Voipahan sitten joskus sanoa kokeilleensa mutta "ei ollut mun juttu" tjms. Jaaniijjuu, täytyy se graavilohikin putsata ja fileoida...fileroida...fileerata...leikata fileiksi.

 

Muoks.

Graavilohi meni ketuix. Kuivui koko pas*a. Oli suolaa, oli sokeria, oli pippuria, oli tiukka paketti jneymstjms. Ensi kerralla testaan jääkellarin lohen, eipähän kuiva...prkl!

Ensimaistelun perusteella kuivaliha pelittää ihan satasella! Neljä tuntia uunissa ei ihan riitä kuivaamaan lihoja, vaikka ohuita suikaleita ovatkin, mutta viittä vaille valmiin palasen maku oli omnom ja kelpasi koko perheelle! Ensi kerralla säädän marinadia siten, että vähennän soijakastiketta ja laitan uutena mukaan worcesteria. W-kastike piti olla mukana jo nyt, mutta sen(kin) unohdin ostaa...

Nyt kun lihankuivatus on hanskassa, niin seuraavaksi testikeittiö tekee pemmikaania...sitten joskus... Ensin tarttis päättää, tekeekö sen naudanrasvaan vai kookosrasvaan.