Joopa. Kevään ekat pannukahvit on keitetty. U puuhasteli eilen pihan parissa ja ennen urakan alkamista lupasin hänelle pannukahvit jossain aherruksen lomassa ja pidin lupaukseni. Ekat kupilliset keitin uudella keittimellä, joka toimikin odotetusti ja sai veden kiehumaan suht vauhdilla. Pannukahvi maistui muuten aikas namilta pitkän tauon jälkeen, itse asiassa viime kesänä viimeeksi ollaan päästy maistamaan moista luksusta. Toiset kupilliset kiehautin rakettiliedellä, joka sekin pelitti kuten piti, joskin fiksaan sitä hieman ja madallan hormia, sillä nykykorkeudessa liekki ei meinaa ylettää keittoastian pohjaan ja kiehuminen jää vajaaksi. Hieman madallettuna versiona ei tartte niin paljoa keskittyä tulen ja liekkien ylläpitoon.

Sain yhdestä youtube-videosta vinkin pannukahvien keittoon. Kun kahvi on muhinut aikansa ja se on melkein kiehautettu uudelleen, niin kaadetaan keittoastiaan tilkka kylmää vettä. Kylmä vesi aiheuttaa kahvinpuruille shokin ja ne painuvat pohjalle eikä kuppiin tule juuri ollenkaan puruja. Yllättävän tehokas menetelmä.

Tarpin koepystytys on tekemättä vielä ja mikäli tänään on aikaa, niin hoidan senkin pois päiväjärjestyksestä mutta se ei nyt ole kuitenkaan niitä kiireisimpiä hommia. Kysäisin U:lta ennen aamukahvia, olisiko hänellä mielihaluja pannukahvien suuntaan enkä saanut kysymystä edes loppuun kun vastaus tuli leveän hymyn kera: "Joo!"

Muksuilla on tänään harkkapeli ja uusi valkkukaverikin saapuu sinne. Katsotaan, kuinka homma toimii ja kuinka muksut pärjäävät.

 

Muoks. Pannukahvit keitetty ja nautittu. Eilen oli mun makuun vähän laimeahkot ja U:n makuun just passelit, tällä kertaa tuli vähän turhan vahvat jopa mun makuun. Kyl se tästä ja kokemuksen karttuessa alkaa kaffittelu luonnistua.

Muoks. 2: Muksut voitti pelinsä 5-3 ihan hyvällä ja taidokkaalla pelillä. Valkkukaveri ei saapunut peliin, koska hänellä oli joku päällekkäinen tapahtuma. Seuraava häppeningi on viikon päästä länsirannikolla pelattavat kaksi peliä ylialueellisesta kuninkuudesta.