Notta sellaast...

Ipa vs. Lokkiparvi. Ipa voitti pelin suvereenisti, Lokkiparvella ei ollut tsäänssejä ollenkaan ja Ipa sai paikan jatkoon. Kai se on sitten "jee \o/" tai jotain, vaikken joukkuetta sinänsä kannatakkaan. Muksu oli ihan onnessaan matsista ja jo pelkästään sen takia kannatti lähteä kaukalon reunalle.

Rinkka. Sain määräyksen hankkia jokotairinkan. Eli sama suomeksi: joko ostan uuden rinkan, jonka varastosaldo on tällä hetkellä 0 kpl hintaan 189e tai sitten ostan uuden rinkan, jonka varastosaldo on 27 kpl hintaan 229e. Minkäs teet, käskyä on toteltava. Tosin, tein pienen aikamääräisen varauksen ostotapahtumaan ja kauppa-akti tapahtuu, kun katson sen aktuaaliseksi. Eipä sillä, kummatkin rinkat on sellaisia, joita olen kuolaten katsellut.

Nuorempi muksu. Jannuhan on kiinnostunut softaamisesta, puukoista jne yms, joten olen tiätty påhtinut, että alan opettaa muksulle vähän erätaitoja kaiken muun ohessa. Uskoisin arvon härran olevan innostunut esim. pienestä päiväretkestä tarpin/bashan (googlaa basha tai no... http://lmgtfy.com/?q=basha) alla keitellen pussiruokaa kenttäkeittimellä ja tehden tulta ei-niin-perinteisin menetelmin eli tulusten ja inkapölyn (maya dust eli pihkaisesta puusta tehdyt pienikokoiset lastut) tai jonkun muun suoraan luonnosta kerätyn sytykkeen avulla. Mulla on tiedossa jo yksi sorapohjainen maasto, jonne voi tehdä tulet ilman huolen häivää ja opettaa muksulle tulenteon jalo taito. Tuluksia en hänelle aivan vielä hanki, kasvakoon nyt vielä hetken.

Youtube ja erävideot. Voi hesus, ay caramba ja kaikki muut huudahdukset! Olen katsellut aikani kuluksi erävideoita youtubesta ja todennut, että kuinka voikaan olla niin vaikeaa esim. toimia puukon kanssa tai tehdä ylipäätään mitään käytännön asioita niin epäturvallisesti jne. Olen epätoivoissani pyöritellyt päätäni ja mumissut huomaamattani videoiden katselun aikana, kuinka asioiden tekeminen voikaan olla niin vaikeaa. Parissa videossa puukon käyttö on ollut sellaista, että jos olisin ollut läsnä, niin olisin ottanut videon tekijältä puukon pois ja näyttänyt oikean toimintatavan. Sama tulenteossa. Sama kaikessa muussa. Talvijutuissa on ollut niin karkeita virheitä, että joku videota seurannut tampio on varmasti temppuja toistaessaan menettänyt henkensä. Ihan varmasti.

Yksi hyvä juttu kävi alkuviikosta, kun katselin DIY-vedenpuhdistimien tekoa eräillessä ja nuorempi poika sattui tulemaan paikalle. Hän kysyi heti ennen kuin näki mitä katselen, että miksi katselen vedenpuhdistusvideoita. Totesin, että jos olen reissussa enemmän kuin yhden päivän, niin en todellakaan ala kantamaan tarvittavaa vesimäärää mukanani vaan otan veden luonnosta. Poika tuli katsomaan videota, jossa eräs nuorehko naisihminen teki vedenpuhdistussysteemiä luonnosta löytämistään materiaaleista, katseli hetken ja kysyi: "Miksi sää katsot tuota, ei tytöt mitään osaa?" Tässä vaiheessa olisin voinut pitää pienen luennon taitojen hallitsemisesta sukupuolesta riippumatta tjms. mutta mun itsehillintä petti samantien ja purskahdin nauramaan. Tilanne videolla oli todellakin se, ettei kyseisen henkilön toiminta ollut mitenkään vakuuttavaa, itsekin katselin videota huvittuneena enemmänkin viihdearvon kuin tietosisällön takia. Näillä videoita tehneillä tumpeloilla on tuhansia tai kymmeniä tuhansia tilaajia ja viedoiden kommenteista päätellen, maailmassa on olemassa vielä avuttomampaakin väkeä :D

Sellaisia tällä kertaa, nyt kahvia.