Näin ekan joutsenen pari viikkoa sitten. Pajunkissat heräsivät samoihin aikoihin tai jopa vähän ennen. Käpykylän revontulet oli hienot joskin värittömät, vähän keltaista vilahti yhden kerran; tosin oli massiivinen ilmiö ja liikkui äkäisesti. Missasin auringonpimennyksen huippukohdan ja ehdin kurkistelemaan tapahtumaa vasta viimeisen neljänneksen aikaan. On ollut melkoisen tapahtumarikas pariviikkoinen...vautsivau. Kyllä nyt kelpaa elvistellä. Laitoin vain merkille kun ennen auringonpimennystä koulut ja päiväkodit kielsivät ulkonaliikkumisen ilmiön aikaan ettei pilttien silmät vaan menisi rikki. On tää nykyajan touhu vaan niin hanurista.

Olen funtsinut reppua/rinkkaa edelleen ja eilen pohdin sitä, että miksi hankkisin jonkun 50-litraisen, jos ehdin vuoden aikana vain kerran eli kesäloman aikaan viikonloppua pidemmälle retkelle. Joku 30-35 -litrainen piisaa jo lyhyemmille keikoille vallan mainiosti ja koska reppu tulee kuitenkin olemaan irtotaskuin laajennettava malli, niin siitä saa tarvittaessa pidemmille reissuille soveltuvan mallin taskuja lisäämällä. Eilisen ja tän aamun olen pällistellyt ja tullut lopputulokseen, että kustannusarvio on n. 100e kieppeillä - voi toki maksaa enemmänkin, mikäli on halua :P ja halvemmalla ei paljoa kantsi haaveilla, voi tiätty löytyä joku helmi, jos on tuuria. Tällä hetkellä kiikarissa on kolme reppua: 90e, 110e ja 145e, jotka kaikki on hyviä, mutta joista kustakin puuttuu jotain, joka toisessa on eli kun näiden kolmen repun ominaisuudet yhdistettäisiin, niin kasassa olisi unelmareppu. 90e reppu on kopiovalmiste, joskin saanut hyviä arvosteluja kautta linjan mutta puutteena se ei aukea täysin vaan päätaskun vetskarit tulevat ylhäältä alas vain puoleen väliin. 110e reppu on muuten juuri sitä, mitä haen mutta repun pohjasta puuttuu kiinnityslenkit, joihin kiinnittää esim. makuualusta. Lokerointi on riittävä, repun pääosio aukeaa ihan alas asti ja repun saa täysin auki eikä hintakaan ole mikään hirvitys. 145e repussa sama juttu kuin tossa halvimmassa eli pääosio ei aukea täysin ja lokerointi on kolmikon huonoin, vaikka on siltikin paljon parempi kuin perusrepussa. Jotenkin on fiilis, että valinta kohdistuu tohon 110e reppuun. Pohjan kiinnityslenkkien puute poistuu pienellä ompelimokäynnillä, jolle ei kerry hintaa maksimissaan varmaan kuin kolmisen kymppiä.

Se, mikä noissa repuissa ja rinkoissa on hanurista, niin turhan sitkeästi tekevät niitä ihan perussäkin mallisina eli yhdellä isolla tilalla varustettuina ja ehkä 1-3 sivutaskoulla varustettuna. Mun mielestä todella hankala pakata ja sitten jossain vaiheessa kaivella tavaroita nyssykän synkimmistä syövereistä ja vaatii tavaroiden laittamista erillisiin pikkupussukoihin edes jonkinlaisen järjestelmällisyyden aikaansaamiseksi. Tietysti valmistajan näkökantista pussukkamallilla saavutetaan maksimaalinen valmistustehokkuus ja taloudellisuus hintatason pitäliseksi järkevänä sen lisäksi, että liikkuvien osien määrä minimoituu eikä näin ollen ole niin paljoa reissussa rikkoutuvia osia. Mun makuun on enemmän ns. modulaarinen reppu, jossa on laajennettavuuden lisäksi monta pientä tai keskikokoista osastoa yhden tai kahden pääosaston lisäksi ja sen lisäksi repun tulee mielellään avautua täysin käytön helpottamiseksi. Makuja on monia ja valmistajan on suhteellisen vaikea tehdä kompromissejä näiden asioiden välillä, onneksi valikoima on laaja ja markkinoilta löytyy kyllä jokaiseen makuun edes jollain tavoin soveltuvat tuotteet.

Sanomatta on jäänyt se, että eräässä putiikissa olisi ollut mun makuun täydellinen reppuratkaisu hintaan 40e. Siinä olisi kaikki mun haluamat jutskat, mutta mulla on pieni epäilys tuotteesta, vaikka mulla on kyllä saman valmistajan pienempi vastaava malli kalareppuna ja se on kestänyt epämääräistä runtua hyvin, joten se tekee mun fiiliksestä vähän kaksinaisen. Ottaako riski vai olisiko kerrankin järkevä ja ostaisi suosiolla sen kalliimman tuotteen. Vai olisiko mahdollista, että halpismalli olisi oikeasti tällä kertaa hyvä ja enemmän kuin hintansa arvoinen. En olisi kyllä itse uskonut, että repun valitseminen on näin vaikea prosessi :P