Olenpahan funtsinut. Ainakin vähän. Siis ensi kesää. Tai varustelukierrettä ylipäätään. Joskus olen puhunut risukeittimestä, se on hankintalistalla sijalla "ehkä" tai "joskus". Ensimmäinen hankinta on iso ja tukeva reppu tai pieni rinkka tilavuudeltaan 40-50 litraa, moisella selviää hyvin viikon ulkoruokinnan. Taskuja pitäisi olla riittävästi ja se on nykyrinkkojen ongelma, niissä ei juurikaan ole ulkopuolisia taskuja, joten voi mennä armeijatuotteen ostamiseksi, sillä niihin saa lisäiltyä ulkopuolisia taskuja tarpeen mukaan.

Toinen hankinta on riippumatto ja tarppi/basha. Riippumatolla pääsee maasta irti tarvittaessa ja tarpilla saa katoksen riippumaton päälle. Mikäli ei ole mahdollista ripustaa riippumattoa mihinkään, niin virittää tarpin katokseksi ja nukkuu maassa käärmeiden, hiirien ja muurahaisten seurana. Mikäli tarppiakaan ei saa viritettyä mihinkään, niin tarppi toimii bivynä. Homma solved.

Kustannusarvio: reppu 100-200e (on ikuinen ja voi käyttää muulloinkin, joten kirpeä hinta kompensoituu jollain tapaa), riippumatto hyttysverkolla 65e, tarppi 40e, narut yms tarvikkeet 40e. Kokonaisuudessaan ei paha sijoitus ja toisekseen, painossa säästää aika hyvin, sillä riippumatto 1kg ja tarppi naruineen ja vaarnoineen 1kg kun (kohtuuhintainen) teltta painaa herkästi sen 4kg, mutta iso etu on etenkin se, että jää telttanyssäkkä pois repun päältä ja majoitteet saa tungettua repun taskuihin. Tosin armeijareppu tekee lisää 0,5-1kg verrattuna siviilimallin kantolaitteeseen, joten grammaviilaukset on sinänsä turhia.

Nyt kahvia...