Masa täytti lauantaina 9 viikkoa. Kasvuvauhti on hurja ja etenkin jalat ovat pidentyneet silmin nähden...nenän pidentymistä odotellen, milloin meillä on muurahaiskarhu :D Nälkä on pikkupojalla hurja ja söisi kaiken, minkä eteen antaa ja herkkupaloja antaessa pitää varoa omia sormia, ettei ne mene makupalan mukana. Sen verran oppi on mennyt ruokailun suhteen perille, ettei ryntää ruokakipolle heti sen laskeuduttua lattialle, vaan odottaa nätisti lupaa - tosin reitti pitää estää, muuten lähtee taas sormet. Ruokamäärää olen vähän kasvattanut alkuperäiseen nähden ja täytyy varmaan vähän vielä lisätäkin, katsotaan miten kylkinahka alkaa käyttäytyä ja säädetään sapuskamäärää sen mukaan. Sen verran vilkasta Masan elämä on isoveljen ja lenkkien kanssa, ettei ole mikään ihme, että ruoka maistuu.

Uusia asioita opitaan pikku hiljaa. Sunnuntaiaamuna maa oli märkä, se ei ole uutta mutta taivaalta tuleva märkä oli ja se aiheutti pienen protestin aamukävelylle lähdettäessä. Protestointi jäi kuitenkin ja edettiin normaaliin tahtiin aamukakalle. Vanhemman koiran ollessa mukana maailman pahuus unohtuu ja Masa kipittää isoveljensä perässä täyttä päätä minne vain mutta kun mennään ilman isoveljeä, niin silloin aristeluttaa ja pikkuinen laskee takapuolensa maahan eikä halua tulla. Tässä auttaa se, että kyykistyn ja houkuttelen kaveria paikalle, jolloin hän tulee kauheaa vauhtia kipittäen mun luokse ja matka jatkuu taas hetken kunnes sama toistuu. Vähin erin pidennetään kävelyjä ja toikin vaihe menee jossain vaiheessa ohi, nyt pitää vaan malttaa mieli. Kotipiha on jo sen verran tuttu, että siellä ja sen lähialueilla voi kulkea jo häntä suorana ja heiluen. Täytyy jossain vaiheessa ottaa Masa auton kyytiin ja alkaa opettaa autoilua sekä vähän uusia alueitakin vilkkaammassa ympäristössä.

Pisin yksittäinen lenkki Masalla on tähän mennessä ollut noin 3,5km, jonka jaksoi mennä vaivatta isoveljen ollessa veturina, tosin loppuilta oltiinkin ihan reporankana. Yhtenä päivänä lenkit oli aamulenkki 2km ja päivälenkki 3km, joka oli pikkuiselle vähän liikaa ja seuraava päiväkin oli vähän sellainen veltohko, joten annettiin juniorin levätä. Yleensä päivä sisältää yhden noin 2km lenkin ja kolme muuta ulkoilutusta, joka on tällä hetkellä ihan passeli eikä heijastu seuraavaan päivään. Pikku hiljaa lisätään lenkkien määrää ja vaihdellaan lenkkimaastoa, jolloin liikunta on monipuolisempaa ja vahvistaa pikkulihaksia ja kuntoa vähän paremmin kuin pelkät asfalttitallustelut.

Masasta on tullut todella hyviä kavereita isoveljensä kanssa. Keskinäinen leikki sujuu jo mainiosti ja mikä yllättävintä, niin puruluut jaetaan veljellisesti, vaikka niistä välillä kisataan, muristaan ja haukutaan. Masalla on tällä hetkellä selkeä mustasukkaisuusvaihe menossa, sillä kun annan vanhemmalle koiralle huomionosoituksia, rapsutuksia tjms, niin pikkukaveri tulee kiireen vilkkaa myöskin rapsuteltavaksi ja meinaa alkaa näykkiä isoveljeään. Tähän ei auta muu kuin tasavertainen kohtelu, kyllä Masakin kohta tajuaa, että kumpikin saa huomiota vaikka sitä ei samaan aikaan antaisikaan eikä toiselle annettu huomio ole toiselta pois.

Hyvin veitikka on oppinut tekemään paperille tarpeensa. Välillä sattuu hutejakin tietysti, mutta osumisprosentti on yllättävän hyvä ottaen huomioon veijarin iän. Kyllä se tästä. Todella hyväluontoinen pikkuvesseli Masa on enkä oikein malttaisi odottaa Masan aikuistumista, vaikka onhan tää pentuvaihekin välillä suhteellisen viihdyttävää kaiken siivoamisen ohessa :D